Gadefotografi Tour de Force i Øksnehallen var…omfangsrig

“Gadefotografi – en hyldest til hverdagen” i Øksnehallen er en stor udstilling midt i København, der hylder netop gadefotografiet

Der er flere indgangvinkler til denne blog om udstillingen og jeg er ikke helt sikker på hvor jeg skal begynde…
Ok, vi starter her:

Udstilling som ide

Jeg synes, at det er fedt med fotoudstillinger i København og er faktisk ofte total misundelig på fx Berlin med deres udstillingsted C/O Berlin, der netop har vist William Klein og snart vil vise Joseph Kodoulka, Eller den svenske fotografiska, som i år viser bla. Irving Penn.

Derfor synes jeg som udgangspunkt at det er fedt at Øksnehallen har en stor fotoudstilling – og så om gadefotografi, som i manges øjne bare er foto taget på gaden. Det er helt forkert ! – men det kan jeg sige en masse om men det bliver en anden gang…

Selve udstillingen

Gadefotografi er mange ting og har mange ansigter og det vil Øksnehallen gerne vise men her er der måske et lille problem: den er voldsom stor og noget uoverskuelig.
Jeg er ikke sikker på om billeder på wetplate fra Emil Ryge  skulle have en plads her fx. Det er mega fede billeder har får banket op. Men er det gadefotografi ? Tjaa, i en eller anden løs forstand er det men det får udstillingen til at virke ufokuseret på mig.

Der er et par store vægge hvor en bog er splittet op og siderne hængt op. Det er måske meget smart men det får karakter af unødvendigt fyld. Ligesom de lange borde med trip-trap bøger (bøger der kan foldes 10 meter ud)

Når man taler design af haver taler man om at lave små rum. Øksnehallen kunne med fordel have hyret en havearkitekt, så der blev skabt nogle små rum, der gav mening. Vivian Mayer, som er helt fantastisk druknede i fotohavet desværre – der kunne man måske med fordel have lavet et “rum”.

Et rum man havde lavet var  til særudstillingen “Skæg” og det fungerede vildt godt !

Selve konceptet ver ret interessant ! Altså skæggede mænd kan være ret vilde….Læs denne artikel: http://politiken.dk/fotografier/art5624185/»Jeg-har-tændt-ild-til-det-flere-gange«

Den 27. juni kl 18:00 var der fernisering og alle med et kamera kom- eller sådan virkede det. Jeg fik hilst på en masse  jeg kendte og en øl blev det også til.

DGI / Øksnehallen skal have stor ros for at lave arrangementet og være gået så bredt ud som man gjorde. Og dermed fik den skabt en “københavnerbegivenhed”. Tak !
Lidt praktik:

GADEFOTOGRAFI 1917 – 2017

– en hyldest til hverdagen

Dato
28. juni – 1. august

Tid

Søndag – torsdag kl. 10.00 – 20.00
Fredag og lørdag kl. 10.00 – 22.00 (Indtil 22. juli – derefter lukkes der kl. 20.00)
Entré 
75 kr.

Anmeldelse:
GemGemGemGem
GemGem
GemGem

"Gadefotografi - en hyldest til hverdagen"
  • Ferniseringen
  • Udstilling
4

Summa et summarum

Øksnehallen skal have 5 store stjerne for at stable udstillingen på benene og for at have inviteret bredt til ferniseringen. God stil !
Der skal også roses for at have indbudt danske (og nulevende gadefotografer) til udstillingen og for at vise forskellige slags gadefotografi.
Se lige listen:
“Alen Aligrudic, Carsten Brandt, Nanna Bisp Büchert, Christina Capetillo, Ole Christiansen, Krass Clement, Jean Hermansson, Jón Bjarni Hjartarson, Anne Jensen, Gerry Johansson, Mette Juul, Tove Kurtzweil, Jens Olof Lasthein, Eva Merz, Daido Moriyama, Knud Mortensen, Gurli Nielsen, Ralph Nykvist, Steen Møller Rasmussen, Jokum Rohde, Emil Ryge, Jeanette Land Schou, Martin Selway, Christian Braad Thomsen, Søren Ulrik Thomsen, Martin Toft og Jim Vail.
Og, som en udstilling i udstillingen, La Strada – Dove Viviamo med:
Daniel Augschoell, Nicola Baldazzi, Davide Baldrati, Enrico Benvenuti, Michele Cera, Federico Covre, Giammario Corsi, Cesare Fabbri, Jonathan Frantini, Roberta Galassini, Marcello Galvani, Francesca Gardini, Luca Di Giorgio, Guido Guidi, Gerry Johansson, Marco Lachi, Allegra Martin, Riccardo Muzzi, Francesco Neri, Luca Nostri, Moira Ricci, Theo Volpatti og Xiaoxiao Xu.
Kurateret af Silvia Loddo, Osservatorio Fotografico i Ravenna.
Resten af de præsenterede kunstnere indgår i et bagkatalog, en bred visuel dokumentation af gadefotografiets historie og mange fremtrædelsesformer. Nogle af kunstnerne i denne del af udstillingen er repræsenterede af nogle få fotos, andre af en bog, en film eller andet.
Nobuyoshi Araki, Diane Arbus, Eugene Atget, Sophie Calle, Mark Cohen, William Eggleston, Hans Eijkelboom, Christian og Gertrud Elling, Walker Evans, Robert Frank, Lee Friedlander, George Georgiou, Bruce Gilden, William Klein, Josef Koudelka, Helen Levitt, Tod Papageorge, Martin Parr, Lennart af Petersens, Ed Ruscha, Stephen Shore, Joel Sternfeld, Josef Sudek, Guy Tillim, Lars Tunbjörk, Dan Turell, Alex Webb og Garry Winogrand.
Tekster af Carsten Brandt, Julie Søgren Jensen, Jens Erdman Rasmussen med flere.”

Kilde: DGI Byen
Det er ret overvældende og i min optik alt for meget og derved bliver det ufokuseret og en stor masse, et fotohav hvor man drive underligt rundt.

Skriv en kommentar