Endelig kom vi på Saint Jacques på Sct. Jacobs Plads på Østerbro – et besøg, som vi havde glædet os til alle fire.
Jo, vi var fire. Min hustru og jeg har altid taget vores børn med på restaurant og de nyder det også i dag, hvor de er voksne begge to. Vi tager også på restautant uden dem men vi har altid ment, at det gjorde noget godt for dem at komme med ud at spise med kniv og gaffel.
Vi har igennem et stykke tid gerne ville spise på Saint Jacques bla. fordi vi er “gæster” i Letz Shop og der køber dejlige ting – og så har vi hørt godt om Saint Jacques. Og nu havde vi være så heldige at have fået et gavekort til den restaurant og det skulle indløses 🙂
Det fik jeg at spise:
Kammuslingsouffle med stegt ramsløg, løgsoubise & muslingesauce
– det var helt forrygende !
Rørt tartar med salat, pommes frites & sauce tartare
– det var rigtig godt. “Rørt” kan betyde forskellige ting men her betød det, at der også var rørt æg i. Jeg var lidt skuffet over pommes fritterne. De var ikke håndskårne og vist heller ikke hjemmelavet. De smagte godt og var friteret fint men det var ikke “wow”, og det var lidt synd.
Chokoladetærte med rabarber & chokoladeis
– en tærte med en dyb smag af chokolade. Men chokoladeisen var mere som en chokolade mousse. Smagte dejligt og raberbet til chokolade er en vinder kombi.
På Saint Jacques har de et meget fint og stort vinkort, og jeg valgte en Beaujolais fra Clos de Mez. Glimrende vin og til en fornuftig pris.
Så mad og vin var godt !
Det var betjeningen, som ikke var rigtig god
En stor del af et restaurantbesøg er betjeningen. Det er også en kunstart, at yde en god betjening og ikke alle mestre det. Vi er kommet på flere restauranter i årenes løb primært for betjeningen – altså, de serverede heller ikke dårlig mad men betjeningen var i top og derfor besøget værd..
Da vi kom bestilte vi et glas cremant, et par Kir Royale og en lille øl til den tørstige herre i selskabet. Det kom og vi havde taget et par slurke og så kom forretterne… Det synes jeg ikke de havde skullet. Øl og kammuslingsouffle er ikke et match made in heaven. Måske var det fordi de officielt har tidsbegrænset seating (som aldrig kom i spil) men hvis det var defor forretten SKULLE serveres under velkomstdrikken havde der været flere måde at “takle” det på.
Vi bestilte sammen med maden en flaske hvidvin og en flaske rødvin. Der blev skænket op og hvidvinen blev placeret i en vinkøler på baren ved vores bord og uden for vores rækkevidde. Ofte på restauranter blive der holdt lid øje og skænket op flere gange (sikkert med mersalg for øje (?) ) men ikke her. Jeg kan godt selv skænke op men synes det var pudsigt at tjeneren kom een gang for at skænke hvidvin op men ikke rødvin.
PS:
Pudsigt nok at det jeg havde skrevet dette, er der en som gør mig venligt opmærksom på, at Politikken har en anmeldelse idag også. Publiceret bare 12 minutter efter min lille serenade her på sitet. Sgu vildt !
Den anmeldelse af Fransk klassiker på Østerbro minder en om grundværdien i det klassiske franske brasserie kan du se ved at klikke på linket.
Her får de 5 ud af seks stjerner – jeg har givet maden 4 ud af fem så dér er vis jo nærmest enige. Anmeldelsen i Politikken er en “rigtig” anmelde og der bliver gået dybere til værks af en som ved mere en jeg. Men derfor fastholder jeg mine 4 stjerne for maden og 3 for det samlede indtryk
Samlet set
samlet
Maden, vinen og stemningen var til 4 fire stjerner fra os men betjeningen trækker ned. Den var ikke helt god og ikke nærværende. Samlet set ender vi på 3 stjerner også taget prisen i betragning. Le Saint Jacques er ikke et billigt sted og det er fint. Vi er glade for kvalitet og betaler gerne.