Resto Bar på Vesterbro Torv er hurtigt blevet populært – også hos mig men….
Den er en fornøjelse at opleve god italienskmad i København. Jo, vi havde Era Ora, som nu er lukket, men (den var med Michelin stjerne und alles)i en noget anderledes kategori for mig (læs: det har jeg ikke råd til). Der findes skam restauranter med god italiensk mad i København men jeg er ofte blevet skuffet.
Da jeg har en forkærlighed også for Italien og italiensk mad var det en glæde da Resto Bar åbnede på Vesterbro Torv. Og den kom godt fra start med 5 hjerter i Politikken
To besøg
Vi har besøgt Resto Bar nu to gange
første gang tog vi deres “set menu”:
Aften 495
8 serveringer til deling ved bordet
og anden gang valgte vi fra deres ala carte menu (til venstre: 2023-05-30)
Ved første besøg tog vi derfra mætte og tilfredse. Mæt uden at være overmæt eller proppet. Helt perfekt.
Ved den andet besøg følte vi os ikke mætte. Nogle efter en forret, dagens primo, og en dessert. Andre efter en forret og en hovedret .
Jeg har tænkt over kortet. I Italien ser en menu således ud:
antipasti
Antipasti er en slags for-forret eller appetizer, som man spiser, inden man går i gang med det egentlige måltid.
primi
Primi er den egentlige forret, og det er som regel retter, vi i Danmark betragter som hovedretter, eksempler er pasta, lasagne eller risotto. Primi er med til at lægge en solid bund.
secondi + contorni
Secondi er hovedretter af fisk eller kød, og normalt får man kun det, man bestiller. Hvis man bestiller en bøf, får man kun en bøf, og det er her, contorno kommer ind i billedet.
Contorno betyder nemlig tilbehør og kan eksempelvis være grøntsager eller salat, som bestilles sammen med secondi.
dolce
Dolce er desserter og kager.
Kortet bruger ikke de italienske betegnelser undtagen “dagens primo”. Betyder det at “Linguini, Cochihlige” samt dagens “primo” også er forretter ? Jeg bestilte kanin efter en forret – for jeg opfattede det som en hovedret – og der blev ikke sagt noget om at det skulle være en “forret” og at det derfor kunne knibe med at blive mætte. Havde de valgt konsekvent at bruge de italienske betegnelser havde jeg vidst at det ikke var en hovedret.
Burde jeg havde vidst ? Det synes jeg ikke. Nogle af retterne er mere franske – fx citrotærte, hvide asparges i hollandaise, beurre blanc og kortet med vine indholder lige så mange franske som italienske vine.
To i selskabet bestilte pighvar. Den smagte dejlig men hvor var contorni ? For retten havde et stykke fisk og lidt spinat. Igen ikke noget man kan blive mæt af.
Det sagt smager det virkelig godt !
God vin, god stemning og nærværende betjenning
Det kan være svært at anbefale een vin – en rødvin – hvis man skal have 8 retter. Nogle er grøntsager, andre fisk og nogle er med kød.
Vi fik anbefalet en 2020 Poulsard ”Les Clous”, Domaine de L’Aigle á Deux Tétes (Jura) til 575 kr. Glimrende anbefaling ! Vine fra Jura er ikke noget jeg normalt gør mig i. Og til en rimelig pris.
Vi har også smagt deres 2021 2021 Pinot Grigio, Collio, Pighin (Friuli-Venezia Giulia) til 450 kr. Vinen fås hos Kjær & Sommerfeldt til 189 kr så det er bestemt ok.
Stemningen er god. Den lidt afslappede stemning og det afdæmpede interiør passer mig godt.
Og heldigvis er betjeningen også god. Jeg kan godt lide det afslappede og nærværende samt at tjenerne faktisk ved hvad der er på tallerkenen ! Stor ros !!